تست هوش منطقی اعداد | عدد مجهول را پیدا کنید | تست هوش

تست هوش منطقی اعداد | عدد مجهول را پیدا کنید | تست هوش

پست شماره 4192
12:38 , شنبه 24 شهريور 1397

تست هوش منطقی اعداد | عدد مجهول را پیدا کنید | تست هوش

 

 

تست هوش منطقی اعداد | عدد مجهول را پیدا کنید | تست هوش

 

 

ماتریسی از اعداد دو رقمی داریم.

یکی از این اعداد، مجهول است.

آیا می توانید با توجه به منطق موجود، عدد مجهول را مشخص کنید؟

 

.

.

.

.

.

.

.

راهنمایی

در این نوع معماها، اعداد مجهول، لزوماً حاصل جمع و تفریق و ضرب و تقسیم بقیه اعداد نیستند :)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

جواب

۳۱

اعداد ستون وسط به صورت زیر ایجاد شده اند:

رقم یکان عدد، رقم یکان عدد سمت راست خودش است.

رقم دهگان این عدد، رقم دهگان عدد سمت چپش می باشد.

 

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

چه غذاهایی را باید برای کنترل فشارخون بالا مصرف کنیم

چه غذاهایی را باید برای کنترل فشارخون بالا مصرف کنیم

پست شماره 4126
13:54 , سه شنبه 30 مرداد 1397

چه غذاهایی را باید برای کنترل فشارخون بالا مصرف کنیم

 

 

کنترل فشارخون بالا با مصرف چه غذاهایی امکان پذیر است؟

بعضی مواد غذایی می توانند به طور طبیعی فشارخون را پایین بیاورند.

کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون و برگ زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیموترش از این جمله اند.

همچنین موز، آناناس، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدو سبز، قارچ، گوجه فرنگی، انواع سبزیجات و حبوبات که از منابع خوب پتاسیم هستند، برای کنترل فشارخون مفیدند.

شیر، ماست و پنیر هم اگر از نوع کم چرب آنها استفاده کنید، بخاطر دارابودن کلسیم فراوان، برای مبتلایان به فشارخون بالا مفیدند.

نکته مهم در مورد این مواد غذایی این است که مصرف آنها اصلا به معنی قطع داروهای ضد فشارخون بالا نیست.

بلکه می توان در کنار درمان دارویی، از این مواد غذایی نیز استفاده کرد.

در ضمن ضرورت دارد که برای مصرف آنها، نظر پزشکتان را هم بپرسید؛ زیرا بعضی از آنها با اثرات بعضی داروها، تداخل دارند.

مثلا گریپ‌فروت می تواند غلظت برخی داروهای فشار خون را بالا ببرد و عوارض جانبی آنها را تشدید کند.

 

 

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

منابع آزمون کاردانی به کارشناسی رشته نرم افزار کامپیوتر

منابع آزمون کاردانی به کارشناسی رشته نرم افزار کامپیوتر

 

دروس تخصصى :

زبان تخصصی(ضریب : 1 ، تعداد سوالات : 10) :

>> منبع اصلی : رجوع به سایت هاي اینترنتی ، زبان تخصصی هنرستان

>> منابع کمک کنکوري :

1- درس و کنکور زبان تخصصی ، انتشارات گسترش علوم پایه

2- درس و نکات طلایی زبان تخصصی ،‌ انتشارات انديشه اساتيد

3 - زبان تخصصی

4 - کتب کمک کنکوري دیگر موسسات آموزشی (موسسه پارسه و ...)

 

مدارات منطقی (ضریب : 2 ، تعداد سوالات : 15) :

 

>> منبع اصلی : طراحی دیجیتال ، موریس مانو)ترجمه دکتر قدرت ا.. سپید نام یا دکتر سید رضی)

>> منابع کمک کنکوري :

1 - درس و کنکور مدارات منطقی ، انتشارات گسترش علوم پایه

2- درس و نکات طلایی مدار منطقی ، ‌انتشارات انديشه اساتيد

3 - مدارات منطقی

4 - مدارات منطقی ، انتشارات پوران پِژوهش

- سی آزمون مدارات منطقی ، انتشارات گسترش علوم پایه

- فلش کارت مدارات منطقی انتشارات مدرسان شریف

- کتب کمک کنکوري دیگر موسسات آموزشی (موسسه پارسه و ...)

 

برنامه نویسی سی پلاس پلاس (ضریب 4، تعداد سوالات : 15) :

 

>> منبع اصلی : کتاب برنامه نویسی به زبان سی پلاس پلاس ، مهندس عین ا... جعفر نژاد قمی

>> منابع کمک کنکوري :

1 - درس و نکات طلایی برنامه نویسی C, C++ ، انتشارات انديشه اساتيد

2 سی پلاس پلاس ، انتشارات مدرسان شریف

3- درس و کنکور سی پلاس پلاس ، انتشارات گسترش علوم پایه

4- سی آزمون سی و سی پلاس پلاس گسترش علوم پایه

5 - کتب کمک کنکوري دیگر موسسات آموزشی (موسسه پارسه و ...)

 

 

دروس تخصصى نرم افزار (ضريب هر سه درس 5 مى باشد و هر كدام 10 سوال) :

 

مفاهیم سیستم عامل :

>> منبع اصلی : مفاهیم سیستم عامل جلد اول ، دکتر مهرداد فهیمی ،‌انتشارات جلوه -

نکته : در 2 سال گذشته از کتاب تننباوم و سیلبرشاتس سوالات بیشتری آمده است و بهتر است خوانده شوند!!!!

>> منابع کمک کنکوري :

1- درس و کنکور مفاهیم سیستم عامل ، انتشارات گسترش علوم پایه

2- درس و نکات طلایی سیستم عامل ،‌ انتشارات انديشه اساتيد

3 - مفاهیم سیستم عامل ، انتشارات مدرسان شریف

4 - مفاهیم سیستم عامل ، انتشارات پوران پژوهش

- سی آزمون سیستم عامل گسترش علوم پایه

- فلش کارت سیستم عامل مدرسان شریف

- کتب کمک کنکوري دیگر موسسات آموزشی (موسسه پارسه و ...)

ذخیره و بازیابی اطلاعات :

>> منبع اصلی : ذخیره و بازیابی اطلاعات ، دکتر سید محمد تقی روحانی رانکوهی ، ‌انتشارات جلوه

نکته : سال گذشته اکثر سوالات از یک کتاب خارجی و عجیب و غریب بوده است!!!

>> منابع کمک کنکوري :

1- درس و نکات طلایی ذخیره و بازیابی ، انتشارات انديشه اساتيد

2 - درس و کنکور ذخیره و بازیابی اطلاعات ، انتشارات گسترش علوم پایه

3 - ذخیره و بازیابی اطلاعات ، انتشارات مدرسان شریف

4 - ذخیره و بازیابی اطلاعات ، انتشارات پوران پژوهش

- سی آزمون ذخیره و بازیابی اطلاعات گسترش علوم پایه

- فلش کارت ذخیره و بازیابی اطلاعات مدرسان شریف

- ذخیره و بازیابی اطلاعات ، انتشارات پوران پژوهش

- کتب کمک کنکوري دیگر موسسات آموزشی (موسسه پارسه و ...)

ساختمان داده ها :

>> منبع اصلی : اصول ساختمان داده ها ، سیمور لیپ شوتز ، الیس هورویتز

>> منابع کنکوري :

1 - درس و کنکور ساختمان داده ها ، انتشارات گسترش علوم پایه

2- درس و نکات طلایی ساختمان داده ها،‌انتشارات انديشه اساتيد

3- ساختمان داده ها ، انتشارات مدرسان شریف

4- ساختمان داده ها ، انتشارات پوران پژوهش

- سی آزمون ساختمان داده ها گسترش علوم پایه

- کتب کمک کنکوري دیگر موسسات آموزشی (موسسه پارسه و ...)

 

ریاضیات عمومی ، کاربردي و آمار و احتمالات (ضریب : 3 ، تعداد سوالات : 15) :

 

>> منابع کنکوري :

1- درس و کنکور ریاضیات یک و دو ، انتشارات گسترش علوم پایه ، دکتر نیکوکار

2 - درس و کنکور آمار و احتمالات ، انتشارات گسترش علوم پایه ، دکتر نیکوکار

3- درس و نکات طلایی ریاضی و آمار، انتشارات انديشه اساتيد

4- ریاضیات یک و دو ، انتشارات مدرسان شریف

5 - ریاضیات عمومی ، انتشارات پوران پژوهش ، مهندس وحید انصاري

6- ریاضیات عمومی ، انتشارات پوران پژوهش ، مهندس ایرج آریافر

- فلش کارت ریاضیات عمومی یک و دو ، انتشارات مدرسان شریف

- کتب کمک کنکوري دیگر موسسات آموزشی (موسسه پارسه و ...)

 

دروس عمومى :

ادبیات فارسی (ضریب 1، تعداد سوالات : 20) :

 

>> منبع اصلی : متون و ادب فارسی ، جلیل تجلیل

>> منابع کنکوري :

1- ادبیات فارسی ویژه کنکور آزاد ،سراسری و علمی کاربردی ، ‌انتشارات ساكو

2- درس و کنکور ادبیات فارسی ، انتشارات گسترش علوم پایه

3- کتاب جامع ادبیات ، اندیشه اسلامی یک و زبان انگلیسی ، انتشارات مدرسان شریف

 

 

معارف (ضریب 1، تعداد سوالات : 20) :

 

>> منبع اصلی : اندیشه اسلامی یک , انتشارات نهاد مقام معظم رهبري

>> منابع کنکوري :

1- اندیشه اسلامی ویژه کنکورسراسری و علمی کاربردی ، ‌انتشارات ساكو

2- درس و کنکور اندیشه اسلامی یک ، انتشارات گسترش علوم پایه

3- کتاب جامع ادبیات ، اندیشه اسلامی یک و زبان انگلیسی ، انتشارات مدرسان شریف

 

 

زبان انگلیسی ( ضریب 1 ، تعداد سوالات : 20) :

 

>> منبع اصلی : دروس زبان مقطع دبیرستان و پیش دانشگاهی به علاوه متون و گرامر پایه

>> منابع کنکوري :

1- واژگان زبان عمومي + گرامر زبان عمومي ، انتشارات ساكو (2 كتاب جدا از هم مى باشند)

2- درس و کنکور زبان انگلیسی ، انتشارات گسترش علوم پایه

3- کتاب جامع ادبیات ، اندیشه اسلامی یک و زبان انگلیسی ، انتشارات مدرسان شریف

- کتب کمک کنکوري دیگر موسسات آموزشی (موسسه پارسه و ...)

 

نکات مهم :

 

1 : همانطور که دیده می شود در اکثر دروس منابع اندیشه اساتید و گسترش علوم پایه پیشتاز هستند و دلیلش هم شناخت بیشتری که اساتید عادلی نیا و مقسمی از کنکور دارند هست.

 

2 : نحوه خواندن دروس برای بعد از عید خواندن روزی 2 درس تخصصی و 1 درس عمومی حتما هر روز هست و تا جاییکه تجربه نشان می دهد همان 4 ماه فرصت کافیست البته دوستان می توانند در صورت وجود وقت کافی زودتر هم شروع به مطالعه دروس کرده اما اگر قرار است در همان فرصت 4 ماهه شروع به خواندن کنید مطالعه منابع اصلی پیشنهاد نمی شود و منابع کنکوری بسیار بهتر می توانند کمک کنند.

 

3 : به دلیل همواره غیر استاندارد بودن سوالات تخصصی و نامشخص بودن منابع ، سوالات دروس عمومی اهمیت زیادی پیدا می کند و شما نیاز دارید حداقل جمع 3 درس عمومی رو به بالای 100 برسانید و دروس تخصصی و برنامه نویسی را هم در حالت عادی بیش از 40% بزنید در این صورت رتبه شما قطعا دو رقمی خواهد بود.

 

4: درس ریاضی و آمار معمولا از سوی داوطلبان این آزمون جدی گرفته نمی شود و با کمی دقت در کارنامه ها اکثریت داوطلبین این درس را سفید می گذارند اما اگر کسی بتواند در صورت امکان این درس را خوانده و حتی 1 تست هم بزند بسیار جلو می افتد،این درس مناسب داوطلبانی است که در برنامه نویسی ضعف دارند و می توانند در صورت قوی بودن در ریاضی عقب افتادگی خود را جبران کنند.

 

 

 

 تاریخ و زمان دقیق ثبت نام و برگزاری آزمون کاردانی به کارشناسی, تاریخ و زمان دقیق ثبت نام و برگزاری آزمون کاردانی به کارشناسی, تاریخ نحوه ثبت نام کاردانی به کارشناسی, تاریخ زمان جزییات ثبت نام کاردانی به کارشناسی ,زمان چگونگی ثبت نام کاردانی به کارشناسی ,زمان نحوه ثبت نام کاردانی به کارشناسی, زمان تاریخ ثبت نام کاردانی به کارشناسی, تاریخ نحوه ثبت نام کاردانی به کارشناسی, ثبت نام کاردانی به کارشناسی سراسری, جزییات ثبت نام کاردانی به کارشناسی ,زمان ازمون کاردانی به کارشناسی, زمان نحوه ازمون کاردانی به کارشناسی ,زمان ازمون کاردانی به کارشناسی, زمان ازمون کاردانی به کارشناسی سراسری, چگونگی ثبت نام کاردانی به کارشناسی سراسری 97 98, کاردانی به کارشناسی سراسری 98, انتخاب رشته کاردانی به کارشناسی, تاریخ زمان انتحاب رشته کاردانی به کارشناسی ,تاریخ نحوه انتخاب رشته کاردانی به کارشناسی سراسری ,زمان چگونگی انتخاب رشته کاردانی به کارشناسی 97

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

ورود به سیستم ناد دانشگاه فنی و حرفه ای reg.tvu.ac

ورود به سیستم ناد دانشگاه فنی و حرفه ای reg.tvu.ac

پست شماره 4045
20:25 , پنجشنبه 07 تير 1397

ورود به سیستم ناد دانشگاه فنی و حرفه ای reg.tvu.ac

 

 

 

با توجه به ترافیک موجود در سامانه ناد شما می توانید با کلیک روی دکمه زیر به سریع ترین سرور هدایت شوید

در نظر داشته باشید اگر موفق به ورود سامانه نشدید دوباره روی دکمه زیر کلیک کنید تا به سیستم یکپارچه ناد دانشگاه فنی و حرفه ای متصل شوید.

 

هدایت به سرور

 

 

توجه: این پست در جهت پیوند سریع به سامانه ناد منتشر شده است؛

هر گونه سوال و مشکل را، فقط در سامانه اصلی سایت دانشگاه فنی حرفه ای به نشانی tvu.ac.ir در میان بگذارید.

 

 

 

 

 

 

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

کلمات اصیل کردی کرمانشاهی | كلمات و  اصطلاحات اصيل كردي

کلمات اصیل کردی کرمانشاهی | كلمات و اصطلاحات اصيل كردي

پست شماره 3996
11:34 , جمعه 28 ارديبهشت 1397

کلمات اصیل کردی کرمانشاهی | كلمات و  اصطلاحات اصيل كردي

 

 

 

چاخ: چاغ

چاخان : خالی بستن - دروغ

چار ِم ناچارَه : راه دیگری ندارم

چال :  چاله

چای : سرد

چانچَه : قابلمه – دیگ بزرگ

چارَوا : اسب نر – چهار پایان – نوعی راه رفتن اسب هم می گویند

چان : استراحت - وسیله خرمن کوبی

چالاو:  چاه آب

چَم : رودخانه – خم شدن

چِم : می روم

چَو :  چشم

چِلم : آب بینی

چِرو :  نادان

چَلهَ پَر: نوعی نفرین (کله پا شدن)

چِلپَه : صدای شی ای که به آب می خورد

چَمچِگ :  قاشق

چِنجِگ : تخمه - هسته میوه

چِریکهَ (ک مکسر) : جیغ

چَتِون : بی ادب - پُررو

چَپی چَواشهَ : سر در گم - کج و ما وج

چَپَالهَ : کشیده - سیلی

چَپَل : کثیف

چَپال : کف دست

چَپآو : غارت

چِورهَ چِور :  کم کم

چَمَانِن : خم کرد

چِیلِگ : هیزم (اندازه کوچک )

چَپِِگ : مقداری علف یا سبزی یا گل که در پنجه دست(مشت بسته ) قرار گیرد - پنجه هم گویند

چَوَرِه : منتظر- چشم براه

چِنگیِر: چنگ انداختن

چِراخ : چراغ

چَرمِه : سفید

چِرکِن :  کثیف

چِلِیس : شکمو- حریص

چِلاس : ظرف سگ

چَور: چرب

چَورانِن : چرب کردن - پرچرب

چُورانِن : خالی کردن تا آخرین قطره

چُو: چوب

چَقَل: شغال – آدم لاغر هم گویند

چَلق: پوست

چوخ : پیپ

چَرچی : دوره گرد

چِنارهَ : لرز کردن – لرزیدن اندامی از بدن

چَوچَه : چیستان

چِمای : مثل

چِیمِن : رفتیم – می رویم الآن – می رویم آینده

چِیمَن : چمن

چقیا (چ مکسر) : گیر کردن

چَکِی : زایید برای حیوانات درنده معمولاً سگ

چَه کید(ک مکسر): چه کار می کنی

چِشت : چیزی

چِخ : کلمه ای که برای دور کردن سگ استفاده می شود

چِنگال (تلفظ ن و گ ترکیبی از هر دو حرف به صورت تو دماغی ): نوعی غذای محلی سنتی که با نان تریت شده با روغن حیوانی و افزودن شکردرست می شود

چُوکه : گیره روی دسته چاقوجهت آویز شدن

چَه  : چه چیز

چِه کِیگ (گ خیلی ضعیف تلفظ می شود ) : خیلی کم - اندک

چِیا : چقا – رنگ زمین – خاک  

چِنَر: چغندر قند

چِنیِور(تلفظ ی و و ترکیبی از هر دو حرف که دهان گرد می شود ): نوعی گیاه معطر

چِمانِه: مثل

چوخَو رانِک : لباس مردانه کردی اورامی (جافی )

چیوزان (در تلفظ ی و و فک شکسته می شود صدای Uبه گوش می رسد ) : نوعی بازی محلی که با خرده سنگ و کشیدن جدول اجرا می شود

 

با : مخفف بابا - پدر

بار : بیار  /  بارَی : بیارش

باز :  باز شکاری

باز بِ رد : پرید

 باخ : باغ

بای د : بیا ( امر به آمدن در آینده(

بان : بالا  

بَرز : بلند

بَلَه مِرک : آرنج

بِ گِر : بگیر

بِ گیر : گریه بکن

بُِ  وش (آوای کردی :  تلفظ حرکت  بوِ ِش  چیزی بین و + ی  است ) : بگو

) مجری  (کسی که بیت و  شعر می گویید و بِ- وِِِِِِِِ ِ ش : گوینده

بِ – وک : نوعی جغد بزرگ

باوگ : پدر

باوَ : پدر بزرگ

باوَ پیرَه : پدر جد (پدر بزرگ هم می گویند )

باوَ ژِن : زنِ پدر

باوِ ِش : بغل

باوَ مَرد گَه : فلانی (مرد ) - مردی که نکره است

بِرا : برادر

بیل : اجازه بده -  صبر کو

بِز ِن : بز ماده

بَو ( دهان کاملاً گرد شود ) : بیا

بُو : بمان - بایست / بو

بُور : رنگ مایل به کرم

 بُوس / بُوسیَه : بایست - بمان

بَش : سهم

بِژ بِژی : فر فری (مو و پشم و پر )

بِژِ ی : نوعی کلوچه محلی کرمانشاهی

بِژی یَد( از ریشه فعل ژیان : زیستن ) : زنده بمانی

بِیلَا / بیلَه : بذار   /  بیلَمان : بذارمان

بِژَن : بنواز (نواختن ساز)

آ : بله - حرف تائید

آژِن : چاک - شیار      آژِن آژِن : چاک چاک

آخُر( درکردی آواهایی هست که در آن حرکت حروف تلفیقی است از دو حرکت در این کلمه (آخر) حرکت خ چیزی بین ُ  و  ی است ): آغل

آسِن : آهن

آسین : آستین

آمان : امان دادن – مهلت دادن

آگِر : آتش

آ و: آب

آو دوز : آبسه - زخمی که آب خورده است

آوَرَشَه : آب پاشی

آوَکی : آبکی

آوای : آبادی – روستا - دهات

آوازَه : ترانه

آوَرِ وت ( آوای کردی :تلفظ آوَ حرکتی بین ر + ی است ) : کندن پر پرنده ها توسط آب جوش

آووِس : آبستن - باردار ( جهت حیوانات بکار میرود)

اَوسا : قدیمها – گذشته ها – قبلاً

آوواره : جوی آبی که در زمین کشاورزی استفاده می شود

اَر : اگر

اَرا : چرا

اَرِه : آره –  بله

اَک  :  اِ  حرف تعجب

اَکِ هی : ای کاش

اِرَنگَه (آوای کردی: تلفظ حروف ن گ تلفیقی از هر دو حروف است به صورت تو دماغی) : الآن

اَوَ : آن

اَوانَه : آنها

اِمجا : بعد ( منتظر خبر یا جمله بعد ماندن )

اِمروژ : امروز

اِیردا : اینجا    /   اَوردا : آنجا

ایجور: اینجور – مثل و مانند - اینطور

اَولا : آن سمت    /  اَولام : آن سمتم    /  اَو لاد  : آن سمتت   اَولایِان : آن سمتشان

ایلا : این سمت ( سو و جهت )

ایمام : امام

ایمرو : امروز

ایمَیش : ما هم

ایمَه : ما

اِوشِن (آوای کردی : تلفظ حرف واو در زبان کردی با گرد کردن کامل لبها صورت می گیرد : می گویند

اِوارَه : غروب

كا : برادر
كاگَه/كاكه : پدر – برادر
كُنا : سوراخ

كُتر : كت - بي اثر

كُت بِر :‌ سكته – يك دفعه
كِتِ كور : سر به هوا
كُتَل : بيرق عزا
كاوِر(و مكسر) : گوسفند
كال : نارس – كمرنگ
كالِگ : گرمك
كامَ : كدامَ
كاني :‌ چشمه – معدن – مركز
كامين : كدامين
كُتَل كُو :‌ كتك كاري كردن زياد – در عزا يعني خود زني كردن
كَفتِن : افتادن (مصدر است )
كَفت : افتاد/كَفتي: افتادي
كَپُو : قاصدك – پروانه
كَپول : كله - سر
كُچِگ : سنگ
كَس : نفر – فاميل
كِش :‌ كش - هي كردن (براي پرنده ها )
كِشَه : سريع رفتن و دور شدن
كِر : مرغي كه آماده خوابيدن روي تخم است
كِر يوَه : سوز سرما
كُرو كُرو : هزار هزار
كل :‌ ناقص – گوشه ديواري كه ريخته است
كِلاو : كلاه
كِلاوَه : كله - بالاي چيزي
كَلاوَه : خرابه
كُِلوانك : انگشتر
كِلِگ : انگشت
كِلم : آب دماغ سفت شده
كُلَه پِسكِي (پ مكسر): يواشكي
كِلَه وِشكِني : وارسي كردن – فضولي
كُلَش : كلش – باقيمانده محصول كشاورزي بعد از برداشت - فضول هم مي گويند
كِلاش : گيوه (نوعي كفش دست ساز محلي )- نوعي اسلحه كلاشينكف
كَنگِر(تلفظ ن و گ تلفيقي از هر دو با صداي تو دماغي ) : كنگر
كَنگر كَن : وسيله اي كه با آن كنگر مي كنند
كُوَ :‌ كجاست
كَو : آبي - نيلي
كَو هَفي : افعي كبود
كَوش : كفش
كِوتياي : كوبيده شده
كَو ك : كبك
كَوِل : پوست كنده شده حيوان- حلقه هاي سيماني داخل چاه
كِوشانِن : خاموش كردن
كُوانِه : محل پخت نان
كَلاي : كربلايي
كَوَاو : كباب
كِوشتِن : كشتن (مصدر است)
كِولانَه : لانه پرندگان (مرغ )
كِونا : سوراخ
كِنارآو : توالت
كَنِو :‌ جاي آب
كَمتار: كفتار
كَمُوتَر : كبوتر
كَم : كردن – پهناي چيزي را گفتن
كِور : پسر
كِوي‍‍ژ (تلفظ و و ي تلفيقي از هر دو با گرد كردن كامل لبها ): در هم رفته
كوول : پشت
كِول : كوتاه – جمع شده
كِول بِر : خلاصه – ميانبر – كوتاه
كَلَه شير : خروس
كَوو ك :‌ كبك
كِولاژدِم :‌ عقرب
كَي يان : محل انبار كاه – كاهدان
كِيَه نِي : چشمه
كي يَر : بزغاله
كيسَل : لاك پشت
كَيمَن : همه كاره - وارد به كاري
كومه : تل
كِوَه : كوه
كَيوانو :‌پيرزن
كَي ك : كك
كَي ي : كاه

 

با : مخفف بابا - پدر

بار : بیار  /  بارَی : بیارش

باز :  باز شکاری

باز بِ رد : پرید

 باخ : باغ

بای د : بیا ( امر به آمدن در آینده(

بان : بالا  

بَرز : بلند

بَلَه مِرک : آرنج

بِ گِر : بگیر

بِ گیر : گریه بکن

بُِ  وش (آوای کردی :  تلفظ حرکت  بوِ ِش  چیزی بین و + ی  است ) : بگو

) مجری  (کسی که بیت و  شعر می گویید و بِ- وِِِِِِِِ ِ ش : گوینده

بِ – وک : نوعی جغد بزرگ

باوگ : پدر

باوَ : پدر بزرگ

باوَ پیرَه : پدر جد (پدر بزرگ هم می گویند )

باوَ ژِن : زنِ پدر

باوِ ِش : بغل

باوَ مَرد گَه : فلانی (مرد ) - مردی که نکره است

بِرا : برادر

بیل : اجازه بده -  صبر کو

بِز ِن : بز ماده

بَو ( دهان کاملاً گرد شود ) : بیا

بُو : بمان - بایست / بو

بُور : رنگ مایل به کرم

 بُوس / بُوسیَه : بایست - بمان

بَش : سهم

بِژ بِژی : فر فری (مو و پشم و پر )

بِژِ ی : نوعی کلوچه محلی کرمانشاهی

بِژی یَد( از ریشه فعل ژیان : زیستن ) : زنده بمانی

بِیلَا / بیلَه : بذار   /  بیلَمان : بذارمان

بِژَن : بنواز (نواختن ساز)

 


توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

آموزش کامل طرز تهیه کوکو کنگر خوشمزه با گوشت چرخ کرده

آموزش کامل طرز تهیه کوکو کنگر خوشمزه با گوشت چرخ کرده

پست شماره 3980
15:33 , شنبه 22 ارديبهشت 1397

آموزش کامل طرز تهیه کوکو کنگر خوشمزه با گوشت چرخ کرده

 

 

مواد لازم کوکو کنگر

گوشت چرخ کرده     ۱۰۰ گرم
کنگر پاک کرده       ۲۵۰ گرم
هویج       دو عدد
سیب زمینی          یک عدد
پیاز        دو عدد
تخم مرغ  ۴ عدد
روغن مایع           یک پیمانه
آب         یک پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه    به میزان لازم
ادویه ی پلویی        به میزان لازم
زرشک و گوجه فرنگی برای تزیین روی کوکو به میزان لازم

طرز تهیه کوکو کنگر

با آموزش طرز تهیه کوکو کنگر از سری آموزش های آشپزی سایت نمکستان در خدمتتون هستیم.برای تهیه کوکو کنگر ابتدا باید کنگر را در تابه ای بریزید و با دو قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.سپس یک پیمانه آب به کنگر اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت بپزد.هویج را نگینی خرد کنید و با مقداری آب بپزید.سیب زمینی را هم نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهیدو هنگامی که نرم شد از روی حرارت بردارید.پیاز را ریز خرد کنید یا رنده کنید و در روغن سرخ کنید سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت بپزد.

حالا در ظرفی همه مواد را با هم مخلوط کنید.نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه ی پلویی را به مایه کوکو اضافه کنید و مخلوط کنید.تخم مرغ ها را در کاسه ای بشکنید و آن ها را خوب مخلوط کنید تا کف دار شوند.یک عدد از زرده تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر بریزید تا در آخر کار استفاده کنیم.

سپس آن ها را روی مایه کوکو بریزید و هم بزنید.در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن داغ شود.مایه کوکو را داخل روغن داغ بریزید تا سرخ شود.گوجه فرنگی را ریز خرد کنید و با زرشک مخلوط کنید؛ سپس زرده تخم مرغ را هم اضافه کنید و روی کوکو بریزید؛ با قاشق فشار بدهید تا مواد به رویه ی کوکو بچسبند.بگذارید با حرارت ملایم کوکو پخته و خوب طلایی شود؛ لازم نیست سمت دیگر این کوکو سرخ شود.

 

 

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

طرز تهیه خوراک گوشت | آموزش درست کردن خوراک گوشت

طرز تهیه خوراک گوشت | آموزش درست کردن خوراک گوشت

پست شماره 3945
13:13 , جمعه 07 ارديبهشت 1397

طرز تهیه خوراک گوشت | آموزش درست کردن خوراک گوشت

 

 

 

در اکثر غذا‌های ما ایرانی ها گوشت قرمز پیدا می‌شود، همیشه دوست داشتیم خلاقیت به خرج دهیم و غذایی جدید با این گوشت ها درست کنیم. این خوراک گوشت یکی از غذا‌های گوشتی مقوی و خوشمزه است.

 

مواد لازم برای خوراک گوشت :

 گوشت گوساله  150 گرم
 گل کلم 300 گرم 
 هویج  3 عدد
 کلم بروکلی 200 گرم 
پیاز خلالی خرد شده 2 عدد
بیبی کورن 5 عدد
فلفل دلمه ای رنگی خلالی خرد شده 1 عدد
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز یک دوم قاشق چایخوری
قرص عصاره سبزیجات 1 عدد
سس سویا 1 قاشق سوپخوری
شکر 1 قاشق سوپخوری
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
روغن مایع به میزان لازم

 

طرز تهیه خوراک گوشت :

گوشت را نواری برش بزنید و داخل قابلمه ای با مقداری آب روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد.

 

گل کلم، هویج و کلم بروکلی را درون قابلمه ای دیگر حاوی آب در حال جوش بریزید و بعد از 5 دقیقه آب کش کنید. سپس بلافاصله آن ها را در آب یخ بگذارید تا تازگی سبزیجات حفظ شود.

 

گل کلم و کلم بروکلی را گل گل کرده و هویج را خلالی خرد کنید.

 

پیاز را درون تابه ای با مقداری روغن مایع تفت دهید تا سبک شود. بعد گوشت را به آن بیفزایید و خوب تفت دهید.

 

بیبی کورن را از طول برش بزنید و به همراه گل کلم، هویج، فلفل دلمه ای و کلم بروکلی به گوشت بیفزایید و خوب تفت دهید.

 

فلفل سیاه، فلفل قرمز، عصاره سبزیجات، سس سویا، شکر و روغن زیتون را به مواد اضافه کنید و ظرف را از روی حرارت بردارید.

 

بعد آن را داخل ظرفی سرو کنید.

 

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

نحوه پخت خوراک مرغ و سیب زمینی | طرز تهیه خوراک مرغ

نحوه پخت خوراک مرغ و سیب زمینی | طرز تهیه خوراک مرغ

پست شماره 3944
13:5 , جمعه 07 ارديبهشت 1397

نحوه پخت خوراک مرغ و سیب زمینی | طرز تهیه خوراک مرغ

 

 

 

ما ایرانی ها علاقه زیادی به خوردن مرغ با روش های پخت مختلف داریم، از زرشک پلو با مرغ گرفته تا مرغ شکم پر و ... در این مطلب نیز شما را با یکی از روش های آسان و خوشمزه پخت مرغ آشنا خواهیم کرد.

 

میزان سرو: 3 الی 4 نفر

 

مواد لازم برای خوراک مرغ و سیب زمینی :

روغن   2 قاشق سوپخوری
 هویج نگینی خردشده  یک عدد
سیب زمینی نگینی خردشده  یک عدد 
کره  2 قاشق سوپخوری 
پیاز خردشده یک عدد
سیر ریز خردشده 2 حبه
فلفل دلمه ای نگینی خردشده یک عدد
سس گوجه فرنگی یک پیمانه
آب یک و یک چهارم پیمانه
ران مرغ 600 گرم
نمک به مقدار لازم
پنیر چدار رنده شده (در صورت تمایل) یک چهارم پیمانه

 

طرز تهیه خوراک مرغ و سیب زمینی :

روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت متوسط گرم کنید.

هویج و سیب زمینی پوست کنده و نگینی خردشده را در روغن تفت دهید تا طلایی و برشته شوند و سپس کنار بگذارید.

ران های مرغ را به ظرف اضافه کرده و حدود 2 الی 3 دقیقه هر طرف آنها را تفت دهید و سپس از ظرف خارج کره و کنار بگذارید.

 

سیر و پیاز ریز خردشده را به همان ظرف اضافه کرده و تفت دهید تا نرم و طلایی شده و عطر و بوی آنها بلند شود.

سس گوجه فرنگی و یک پیمانه آب را اضافه کرده و اجازه دهید مواد حدود 10 الی 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزند.

ران های مرغ و یک چهارم پیمانه آب را اضافه کنید و نمک بریزید.

 

در ظرف را بگذارید و به پخت مواد روی حرارت ملایم ادامه دهید تا مرغ کاملا بپزد.

سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای، کره و پنیر چدار رنده شده را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه دیگر به پخت مواد ادامه دهید.

سپس خوراک را در ظرف مناسبی کشیده و به همراه برنج دم کشیده سرو کنید.

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

طرز تهیه شیرینی بژی با برساق خوشمزه کرمانشاه

طرز تهیه شیرینی بژی با برساق خوشمزه کرمانشاه

پست شماره 3634
15:6 , جمعه 17 آذر 1396

طرز تهیه شیرینی بژی با برساق خوشمزه کرمانشاه | شیرینی کردی

 

بژی شیرینی است که هم فرد را سیر می‌کند و هم دیر فاسد و خراب می‌شود, هم‌چنین به راحتی و
در همه‌ ی فصل‌ های سال می‌ توان آن را تهیه کرد و ازهمین‌ رو برای تغذیه در سفر کاربرد
فراوانی داشته است.
کلمه ی بژی به معنی «زندگی کن» است و کاربرد آن برای نام این شیرینی محلی به این صورت است
که از این شیرینی بخور تا نمیری.

طرز تهیه شیرینی محلی کاره مای شون(شهر مقدس مادها)کرمانشاهان-کرمانشاه

مواد اولیه :

آردگندم چهار پیمانهشکر دو سوم پیمانهروغن حیوانی کرمانشاه دو سوم پیمانهرازیانه (آسیاب شده) دو قاشق غذاخوریشیر شیر یک پیمانهروغن برای سرخ کردن

طرزتهیه بژی:

۱٫ابتدا رازیانه های آسیب شده را به همراه آرد و بکینگ پودر خوب بهم میزنیم.در ظرفی جدا روغن کرمانشاهی را داغ کرده و آن را به آرد ورازیانه اضافه کرده.سپس شکر را به همراه شیر خوب حل کرده و به مواد اضافه میکنیم.و آرام خمیر را خوب ورز می دهیم به صورتی که خمیر به دست نچسبد.تا مدتی اینکار را ادامه می دهیم.

 

۲٫سپس از خمیر به اندازه یک گلوله کوچک جدا کرده و با دست یا به وسیله قالب آن را به شکل لوله ای در آورده و در روی یک سینی قرار میدهیم. تمام خمیر را به شکل لوله ای یا هر شکل دلخواهی درآورده و بر روی سینی قرار میدهیم.

۳٫بعد از تمام شدن اینکار به مدت نیم ساعت سینی را در فضای آزاد (منظور فضای آشپزخانه است)قرار میدهیم تا خمیر کمی خشک شود.

۴٫سپس روغن را در ظرفی ریخته و پس از داغ شدن روغن پژی ها را در روغن سرخ میکنیم. در همین حین که بژی ها رو از روغن در می آوریم میتوانیم کمی شکر برای شیرینی بیشتر روی بژی ها بپاشیم (البته زیاده روی نکنیم)

۵٫بژی های خوشمزه ما آماده شده که میتونید برای صبحانه از آن میل کنید.

 

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.

طرز تهیه ترشی لیته

طرز تهیه ترشی لیته

پست شماره 3592
21:6 , پنجشنبه 18 آبان 1396

طرز تهیه ترشی لیته | ترشی لیته | آموزش درست کردن ترشی

 

 

 مواد لازم

بادمجان به میزان لازمسرکه ۱ قاشق چای خوریزردچوبه ۲۵۰ گرمهویج ۵ حبهسیر ۲ قاشق غذاخوریسیاه دانه ۲ قاشق غذاخورینعناع خشک
۲ قاشق غذاخوریترخون به میزان لازمنمک به دلخواهفلفل افزودن به علاقه مندی

 

طرز تهیه

۱- بادمجان ها را پوست بگیرید و خرد کنید.

۲-هویج ها را پوست بگیرید و ریز نگینی کنید.

آن ها به همراه مقدار کمی آب بپزید تا کاملا نرم شوند.

۳- سیرها را ریز خرد کنید.

۴- از ۲ قاشق غذاخوری سر پر سیاه دانه، نعناع خشک و ترخون خشک استفاده کنید.

۵- می توانید از ۲۰۰ گرم ترکیب سبزیجات تازه مانند نعناع، ترخون، گشنیز و ریحان هم استفاه کنید.

۶- می توانید ترشی را بلافاصله استفاده کنید، ولی برای خوش طعم شدن آن، بگذارید تا ۱ هفته در یخچال استراحت کند و جا بیفتد.

می توانید بادمجان ها را با آب خیلی کم روی حرارت پایین بپزید تا آب آن کاملا تبخیر شود و یا آن ها را روی شعله گاز و یا در فر کبابی کنید.

سپس بادمجان ها را با قدری سرکه و زردچوبه بجوشانید و با کمک چنگال و یا گوشت کوب کاملا له کنید.

هویج پخته، سیر، سیاه دانه، نعناع خشک و ترخون خشک را به بادمجان اضافه کنید و آن ها را خوب با هم ترکیب کنید.

در نهایت سرکه، نمک و در صورت تمایل فلفل به آن ها اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

ترشی را در ظرفی که هوا نکشد بریزید و برای یک هفته در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.آن را در یخچال نگهداری کنید.

توجه : تمام حقوق مطالب محفوظ می باشد.